Bijna 80 huizen gefixt in drie maanden

FIXbrigade Paddepoel ging in december van start. Sindsdien kwam bij ruim 80 huishoudens energiecoach Simon Boven van Paddepoel Energiek langs om te checken wat er aan besparing gedaan kon worden, gevolgd door een bezoek van de FIXbrigade leerlingen en hun leermeesters Jan Muskee van Duurzaam Groningen en Mouaz al-Shallk van Alfa-college. Een greep uit de werkzaamheden: ventilatieroosters plaatsen in de vensterbank (zie foto), CV ontluchten en CV temperatuur zuiniger instellen, verouderde tochtprofielen vervangen door nieuwe, radiatorfolie en brievenbusborstels plaatsen, LED lampen ophangen op lastige plekken… en nog veel meer.

Knuffelen met het klusteam

Dat de gratis service van de FIXbrigade zeer welkom is, blijkt uit de vele enthousiaste reacties van bewoners. Veel genoemd werd de aandacht en zorgvuldigheid bij de uitvoering van de klus. Buren tippen elkaar over de FIXbrigade en één oudere dame was zo te spreken over de hulp dat ze het klusteam wel ‘wilde knuffelen’.

Besparing van 46 euro per maand

Het enthousiasme is terecht als je ziet welke besparingen met deze eenvoudige tips en maatregelen bereikt kunnen worden: onderzoeksinstituut TNO becijferde de besparing die huishoudens bereiken met een grondige aanpak zoals die van de FIXbrigade op ca. 46 € per maand. https://www.tno.nl/nl/newsroom/2023/07/steunmaatregelen-energiearmoede/